Ο απόηχος της κινητοποίησης των διαμεσολαβούντων. Βίντεο-φωτορεπορτάζ

Εικόνα Tassos Alexopoulos

Σημαντική απήχηση στην κοινωνία και στον κλάδο ασφάλισης είχε η μεγάλη κινητοποίηση των διαμεσολαβούντων, στις 10 Ιουνίου μετά από πρόσκληση ΕΑΔΕ και τη στήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας και των σωματείων των διαμεσολαβούντων ασφαλιστών.
 
Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση φάνηκαν αποφασισμένοι να υπερασπίσουν τον κλάδο τους από τις αθέμιτες πρακτικές ασφάλισης πελατών τους που εφαρμόζουν οι τράπεζες.
 
Χαρακτηριστική ήταν η κατάληξη – σύνθημα της ομιλίας του κεντρικού ομιλητή της συγκέντρωσης Προέδρου του ΕΕΑ κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου: «Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από την τήρηση των κανόνων και γι αυτό ζητάμε να παρθούν μέτρα άμεσα. ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ».
 
Ήταν η πρώτη δυναμική κινητοποίηση  του κλάδου η οποία συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό ασφαλιστών, πράγμα που «τάραξε τα νερά» στο χώρο των τραπεζών και του εποπτικού οργάνου της ιδιωτικής ασφάλισης (Δ.Ε.Ι.Α.).
 
Οι διαμεσολαβούντες ένωσαν τις φωνές τους όχι μόνο για τον κλάδο τους αλλά και για να προστατεύσουν τον Έλληνα καταναλωτή, το δικαίωμα του να επιλέγει ελεύθερα την ασφαλιστική εταιρεία και το συμβόλαιο που επιθυμεί.